Wat ‘van God’ is, ben je zelf.

De eerste paar dagen nadat de wintertijd in is gegaan, heb ik een wat afwachtende houding: gaat het wel door? Werkt het wel in eens? Die eerste dagen denk ik altijd, dat er meer aan de hand is dan het terugzetten van de klok. Het duurt een paar dagen dat ik het wantrouwen kwijt ben dat ze wel degelijk aan de seizoenen zelf morrelen. Wie? Geen idee. Het is op zich toch ook een bizar idee, dat die stomme dingen als de verwarming en de TV die omschakeling zelf kunnen regelen!
Hoe dan ook, ik zou die zondag voorgaan in de Morgensterk te Papendrecht. En droomde dat ik het aanvangslied niet kon opgeven. Ik aan het zoeken naar mijn papieren. Ik naar mijn printer. Ik wist het immers dat ik het klaar had gemaakt. Maar in zo’n droom bereik je die printer nooit. Je wilt het dan maar uit je hoofd doen en raakt in een zekere paniek wakker.
Goed, niks aan de hand. Alles ligt klaar; alles is te vinden. Dienst wordt gehouden.
Edoch. De printer heeft wel degelijk iets niet gedaan. Het slotlied staat er inderdaad niet op! (Wel op de beamer, die zich daarmee toch bewezen heeft!)

Ik heb de preek op deze weblog opgenomen. Het geheel is ook te beluisteren via http://pknpapendrecht.nl/index.php/mk-diensten/mk-archief-kerkradio

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s