Jubilerend Kerk en Vrede

2014 loopt zo’n beetje naar het einde. Nog een paar herfststormen. Nog de laatste zondag van het kerkelijk jaar voorbij. Nog een poging van kleinzoon om een Nederlandse Sinterklaas te introduceren in zijn Zweedse omgeving. Even slikken bij de Kerstman. Een paar gewelddadige aanslagen waarschijnlijk. Een wapenlobby nog, en meer van hetzelfde. Om de loze beloften niet te noemen en de frustratie ‘om de vrede die niet daagt’. Advent en Kerstmis door en dan de drempel over.

Een pamflet van Kerk en Vrede met ins en outs rondom de afschuwelijkheden van IS. Je komt daar niet omheen in de advent. Er komen voorstellen voor wakes. Hoe kunnen we het gesprek daarover bevorderen in en buiten de kerk. Hier en daar een avond vredesliederen zingen. (bv Woensdag 3 december, 20:00 uur in de Ontmoetingskerk, Slangenburg 3, Dordrecht.)

Maar dan is 2014 echt ook weer voorbij. We vierden dat onze vereniging al 90 jaar bestond. En van zich deed horen. En mee deed aan demonstraties. Discussies aansneed. Boeken en petities schreef. Van de Vrede zong. Kerken en gelovigen en wie ook maar grepen we bij de revers en bezwoeren: ‘Je ziet toch dat geweld geen oplossingen brengt. Verzin iets anders. Eindelijk kappen met wat niet werkt. In Vredesnaam. In Gods naam.’

vlag met hond

Vrede allerwegen

Vooral (maar dat niet alleen) zit ons hoog dat het hanteren van geweld niet thuis hoort in de bagage van de christenheid. Wereldwijd. Dat besef greep onze oprichters in 1924 naar de keel, toen ze de afschuwelijkheden van de Eerste Wereldoorlog overdachten.

Maar dit Jubileumjaar bepaalde ons ook bij de noodzakelijke vernieuwing van onze vereniging als zodanig. Kijk maar eens in het extra gevulde jubileumnummer van ons kwartaalblad Vredesspiraal. Ook de website getuigt ervan.

En als laatste, niet onbelangrijk: de crowdfunding die we opzetten. Een onderdeel van de vernieuwingsslag die we moeten maken zijn nieuwe computers en printers. Steun onze actie,  klik hier.

Want dan gaan we gedreven 2015 in. De eerste datum die ik al vast markeer is Aswoensdag. Dan hoort u meer van Kerk en Vrede. Houd onze website in de gaten. En de andere media.

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s