Nieuwjaar voor kwetsbare mensen

Er is alle reden om het te hebben over leven dat kwetsbaar is. Heel simpel: kwetsbare mensen mogen immers leven. Dan mogen ze ook best erover nadenken hoe ze dat het beste doen.
Niet pas omdat je ouder wordt ben je kwetsbaar. Maar wat maakt het dan zo aangevochten, onleefbaar soms? Komt dat uit de lucht vallen?

MwenMnJob02Wat mij betreft kun je daar veel over lezen bij Mevrouw en Mijnheer Job Zij staan model voor (ouder wordende) kwetsbare mensen. Volgens de redevoeringen van Job is het geheim van de tijd en van het leven niet, dat je een theorie kunt voorleggen, dat het leven wel klopt en de regie van God o.k. is. Maar dat je met die God je plek in durft te nemen in het kwetsbare, beschadigde leven.
Dat geeft veel te denken bij een gecompliceerde jaarwisseling, zoals wij die meemaken. Ik mag op 1 Januari in de dienst in de Hervormde kerk te Piershil voorgaan.  Lezen van de zegen uit Numeri 6. Lezen van de naam Lukas 2: 21. En ik mag naast alle gedachteloze nieuwjaarswensen ‘de beste wensen van Jezus’  aanbieden. Mattheus 5: 3-11.

Voor jullie allemaal.

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s