Trump is van voorbijgaande aard…

Dagblad Trouw had vroeger een rubriek over beroepingswerk Predikanten. Die had de veel zeggende naam: Voorbijgangers. Proef het woord alleen al. Een dominee gaat ook nog een keer over, als een of ander kwaaltje. Al bezweert men bij haar afscheid om strijd: “Dominee is nooit weg!”. Maar toch: er is altijd een periode na.

Zo denk ik me in, dat het verschijnsel Mr. T. ooit ook een keer over is. Vooral denk ik dat hij achterhaald wordt door de teleurstelling waarin de mensen die op hem stemden zullen eindigen.
Het is niet gezegd dat ze dan Mw C. in de armen zullen vallen. Wat dan wel?

Ik zeg niet dat Mr. T. dus niks voorstelt, omdat hij van tijdelijke aard is. Ik schreef eerder al dat het wel eens erger kon zijn dan in de talkshows besproken wordt. En ik leg de vraag nu vast op tafel: wie vangt straks de spijtoptanten op? Gaat er een zinvolle beweging ontstaan uit de protesten die nu al lopen? Zal die oog hebben voor de teleur gestelden en hun (onderbuik?) gevoelens? Al lijken de protesten niet te komen uit de hoek van de a.s. teleur gestelden. Zijn die protesters geschoold in ‘wat echt tot vrede dient’? Welke nieuwe leiders lopen zich ondertussen warm? Wie zal ook de christenen bekeren die allerlei verwerpelijke praat hebben opgehangen voor Mr. T.? Indachtig het woord van Fons Jansen (?) “Heidenen bekeren is een christelijk werk, maar het bekeren van christenen is een heidens karwei.”

Maar zo ver zijn we nog niet. Inderdaad. Daarom schreef ik eerst maar eens een blog voor de periode die nu alom aangeduid wordt als ‘Geef hem een kans’. Zal wel moeten. Maar hoe dan?

 

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Een reactie op Trump is van voorbijgaande aard…

  1. Volkert Groothoff zegt:

    In deel 1 van zijn memoires, “Alle rivieren stromen naar de zee”, schreef Elie Wiesel in 1994:
    “Telkens wanneer een gemeenschap een man tot de rang van messias verheft, veroordeelt ze zichzelf tot wanhoop, want uiteindelijk blijkt de uitverkorene altijd te zijn wat hij is, een leugenaar”.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s