Pownews- ik ben er weer ingetrapt.

Daar sta ik dan te demonstreren. Mooi vriesachtig weer. Mijn vredesvlag zit goed. Niks in de weg. Anderen hebben duidelijke spandoeken: “Oorlog is geen oplossing”. En “Geld voor onderwijs en niet voor wapens”.demoeusubsidie01

Meer dan bij andere gelegenheden laten voorbijgangers zich rustig uitleggen wat er aan de hand is. Ik moet met geïnteresseerde jongeren van de school tegenover op de foto. Allerlei mensen zijn te porren voor de gedachte dat wapens geen conflicten oplossen; dat er geen gemeenschapsgeld naar de wapenindustrie moet. En zelfs voor de gekte dat er in het defensiebeleid geen afdeling is die serieus investeert in alternatieven.

Binnen zit een club te vergaderen ivm de EU die wapenonderzoek wil subsidiëren. Daar heeft de lobbyclub voor de wapenindustrie de vergadering voor belegd, samen met anderen.

Dan heb ik ineens heb ik een micro van een hittpetit van Pownews onder mijn neus. Ik vraag me later af: waarom zijn zij (als enigen) bij deze piepkleine demonstratie? Is het soms een thema dat makkelijk af te zeiken is? Zijn wij een makkelijke prooi?
Het is echt een soort overval.  Ik kap niet meteen af, maar na een paar zinnen staat de manier van vraagstellen me tegen. Hoe ik wel zo naïef kan zijn anders dan in termen van het grootst mogelijke gevaar over Poetin na te denken. En of ik dan werkelijk in de goedheid van de mens geloof. Dat flowerpower toch wel echt voorbij is. En dat je de eigen veiligheid tegen terroristen toch moet beveiligen enz. En daarbij mij maar halve antwoorden laten geven; ik zeg daar wat van: mijn mediatraining begeeft het!
Ik voel duidelijk dat ze er geen serieus onderwerp in zien. Prikkelen om te prikkelen. Zuigen is het. Je kan zeggen dat ze daarmee hun zendmachtiging waar maken: het voegt wat toe; maar het is wel pure arremoei!

demowapensubsidieeu02Maar ik moet bekennen: ik kan er niet mee omgaan.
Ik heb misschien het geluk dat ze het vanavond niet uitzenden. Neen, dat nu ook weer niet. Ik ben laten we zeggen drie seconden in beeld met de opmerking dat er investeringen in groene energie moeten komen. Een ander uit ons groepje wordt veel meer te kijken gezet, omdat ze er niet goed uitkomt en emotioneel reageert.

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s