En nu naar de ITEC beurs in Ahoy!

Die enorme massa’s mensen in Rotterdam die de Voetbalkampioen 2017 kwamen bejubelen! Mooi toch! Dat was zondag. Op een gegeven moment werd je verzocht niet te komen! Het werd te vol. Het was een geweldig feest blijkbaar. De politie gaf door dat er slechts een paar mensen opgepakt werden voor ‘kleine vergrijpen’.

Maandag staan ze er weer op de Coolsingel. Geweldig toch.

Dat bracht me op het volgende: als die mensen Dinsdag nu eens naar Ahoy komen, om daar te demonstreren bij de ITEC beurs. Beurs van de grootste wapenfabrikanten/ handelaars ter wereld. Het ziet er zwart van de mensen. De hele dag staan ze te zwaaien met spandoeken en vredesvlaggen. Er wordt gezongen. Er is prima stemming, want men heeft door dat hier iets heel belangrijks aan de hand is. De pers kan er geen genoeg van krijgen. Er is gebed. Er zijn sprekers. Een groep Franciscanen wordt uitgenodigd voor aan tafel bij Pauw. Ter plekke interviews met wapenhandelaars, – fabrikanten en politici. En voorstanders van Vrede. Er wordt geweldloos gedemonstreerd bij het leven. Dat kun je allemaal.

En geweldig ook dit. Er worden mensen gearresteerd, ja. Maar niet om kleine vergrijpen buiten, zoals ‘spelfout op een spandoek’; maar om wat er binnen gaande is rond dodelijke wapens.

Dat als zinvolle bonus op een uitzinnig feest. En gefeliciteerd allemaal.

DSC00076

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s