In aanloop naar de Vredesweek

of wat daar nog van over gebleven is.

Ik weet hoe lastig het was om voor die vredesweek/vredeszondag een goede plek op het rooster te vinden. Mijn voorkeur zal wel blijven dat de adventstijd beter als vredestijd ingevuld gaat worden. Maar dat blijft nog even….
Het kan natuurlijk zeer wel dat bij alle “Kerkproeverij” van afgelopen zondag een kerk als VREDESKERK geproefd werd. Een open kerk is op zijn minst een vredesgemeente, denk ik zo.

Des te aardiger te merken dat vandaag iemand geheel op eigen initiatief mijn bijdrage vanaf de reservebank voor vredeszondag 2015 blijkbaar geopend heeft.

Dat spoort me aan om mijn Vredesvlag weer op te strijken, omdat die weer een week kan wapperen. (Die zou het op Kerst natuurlijk ook prima doen aan elke kerkgevel of vlaggemast: dan weten ze wat je daar binnen aan de orde stelt). Klik op de link bij de foto voor meer.

Er is een gemeente die de Special van Kerk en Vrede “Bij alle geweld geweldloos” gaat uit delen aan de kerkgangers. Er is een handleiding bij. Kan altijd nog. Is helaas over veertien dagen nog actueel. Uitdelen aan bezoekers Kerstnachtdienst kon ook wel eens heel erg to the point zijn.

 

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s