20 seconden Aleppo destijds. Is Syrië over?

Hoeveel seconden zullen ze echt op TV geweest zijn, die mensen op de vlucht uit Aleppo? Helemaal 20 seconden? Dat is hoeveel per vluchteling? Hoe lang is het al weer geleden?

De absurditeit ervan. Die mensen zijn na die 20 sec nog steeds op de vlucht. De hele 24 uur van een dag lang. 24/7 heet dat, geloof ik. En dan weten ze ook nog niet dat de grens met Turkije dicht zit. Dat gaan ze onverwijld mee maken. En ik voel wel aan dat je dan je koelkast toch mee wilt nemen!

hetkamp

het kamp

En ze weten heus zelf wel dat je ’s nachts niet bij een dichte grens kunt slapen in de open lucht. Er had met gemak nog eens een smak beelden van de modder en uitwerpselen aan toegevoegd kunnen worden.

Wat heb je dan een godganse lange dag om alsnog door geweld om te komen; om voor goed gek te worden; of om elkaar kwijt te raken. “Ach, dat valt tegenwoordig nog wel mee: ze hebben allemaal mobieltjes bij zich!”
De bloedloze waanzin uit de ogen van de ouden…
En na die 20 sec zijn er nog steeds moordenaars die op hen schieten. En ze houden zich niet netjes aan kantoortijden, behalve die meiden en jongens van de drones. Of ze schieten op weer duizenden anderen,- maakt niet uit immers.
Met welk brevet dan ook.
Met welke wapenleverancier achter zich dan ook.
Met welke lulsmoes om door te schieten dan ook.
Met welke god dan ook.
Met alle redenen om een vredesoverleg te frustreren.
Praat me niet van vrijheidsstrijders; praat me niet van wettige regering. Praat me niet van edele bondgenoten. Dat je het lef in je lijf hebt om onder deze omstandigheden weg te lopen van welke onderhandelingstafel dan ook! De brutaliteit dat je ook maar 1 eurocent waagt te verdienen aan een geleverd wapen. De absurditeit dat er iemand trots tegen zijn kleinkind zegt: Opa is trots dat hij toch maar mooi goeie wapens heeft gemaakt voor die arme strijders!
Breng vooral niet die Nederlandse militairen in beeld die ook mee moeten mogen schieten. Hoe verzin je het, dat je gekozen wilt zijn om je daar sterk voor te maken! Niet namens mij.
Helemaal grotesk dat iemand zich er dan hard voor maakt dat vrouwen toch vooral ook mee moeten mogen doen. Met een echte militaire dienstplicht! Met dat soort wetswijzigingen kun je het maar druk hebben. Iedereen moet het recht hebben kanonnenvoer te worden. Iedereen moet de trekker over mogen halen! Wat heb je dan de zin van gelijkheid slecht begrepen! Daarover elders op mijn blog.
Nou vooruit, een plaatje er nog bij van destijds; ook toen al Syrië. Er is inmiddels nieuw.syrierookensmook
Dit bericht werd geplaatst in media, Politiek, Vredesbeweging, Welzijn. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s