Schilderijen algemeen

De hier getoonde schilderijen staan er wat ongerubriceerd bij. Er is redelijk wat ‘jeugdwerk’ bij. Op andere plekken staan wat series van schilderijen, zoals de Kruiswegen.

Pas na een flink aantal jaren schilderen durfde ik het aan om schilderijen in een kerkdienst te betrekken. Periode Morgensterkerk Papendrecht. Het is wel een soort ‘coming out’ om ze aan de blikken van redelijk onbekenden bloot te stellen.

Ik werd steeds meer geboeid door wisselwerking ‘beeld en geluid’. Ik onderschrijf heus het beeldverbod wel; maar tegelijk weet ik zeker dat ons denken niet zonder beeldvorming gaat. En zeker geldt dat voor alles wat voorbij de ratio moet zijn. Als sommige van mijn schilderijen daar iets vermogen, ben ik zeer gelukkig.

Ik ben een volstrekte autodidakt; in olieverf; begonnen 1990. Heb eens een weekje geschilderd olv Ruud Bartlema. Zeker als het in de eredienst gebruikt moet worden, zijn forse afmetingen nuttig. Dat schildert inmiddels ook het lekkerst.  Ik schilder vrijwel alleen op hardboard.

Indertijd heb ik ook een beperkt aantal houten beelden gemaakt. Maar ben daarmee gestopt. Veelal weg gegeven aan vrienden.

Er valt zeer goed met mij te praten over aanschaf/verkoop/schenking van de schilderijen in het algemeen. Ik raak door mijn opslagruimte heen. En op den duur moet de nalatenschap wel ergens heen…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s