Uit mijn atelier


kijk, dat was het grote beeld dat aan onze voorgevel hing. Ik had het de titel mee gegeven van: “De moeder de vrouw”. Het was destijds een heel gedoe om een goede constructie te vinden voor de losse onderdelen, waaruit het De moeder de vrouwbestond. Maar je weet hoe het gaat; de tand des tijds en zo. En het  weer. Na een paar jaar moet er veel geschuurd worden. En rot hout weg gesneden. Soms hele stukken. In mijn atelier dat eigenlijk die stofboel niet kan hebben. Zo veel mogelijk buiten, als het weer er aanleiding toe gaf. Maar dan duurt het wel lang. Na een paar van die behandelingen ontstaat er een heel ander beeld. Mooie gedachte op zich.

Nu bij de laatste restauratie, waar ik een jaar over deed, raakte er nog meer kapot. En ik denk dat ik nu de losse onderdelen maar verspreid over de muur op hang. Zonder titel. Het eerste stuk hangt weer.

DSC00258

Nog weer een tijdje later is ook de rest weer geplaatst. 2016. Dan ziet het er zo uit:

de-moeder-de-vrouw-2016

De Moeder de vrouw 2016

Nog iets anders, nu ik toch bezig ben.
Hier een schildezonderkruis04rij bij het thema ouder worden. Was ik al eens eerder mee bezig, en heb ik ook wel hier en daar laten zien. Met name die laatste heeft toch wel iets van een zekere vitaliteit: mens op favoriete stoel, mogelijk genietend van borreltje. Titel: voor het eerst oud. De ander wel wat kleurrijk maar in rolstoel. Officieel heeft dat de titel ‘nog zonder kruis’, maar dat kan ik niet waar maken, achteraf. Toch zijn de kleuren bepaald niet drukkend.

Voor het eerst oud

Voor het eerst oud

Helder gehouden.

alsoudzijnzeerdoet

als oud zijn zeer doet

 

 

Maar nu het nieuwe werk. Dat is andere koek. Ik heb het de titel meegegeven : Als oud zijn zeer doet. En dan kom ik al gauw op een tekst bij Prediker: (12:1) “Jaren waarvan je moet zeggen: ‘die bevallen me niets’. “(NaardenseBijbel). Maar ik kon het niet laten deze uitgerafelde figuur kleuren van geloof, hoop en liefde mee te geven. Een klein beetje. (blauw,groen,rood). Ik ga er maar mee door, met ouder worden. Of ik nog meer elementen ervan in beeld weet te gieten, is niet gezegd.