Sapiens 2.0

We hebben in de Middeleeuwen strafzaken tegen dieren gehad. Dus tegen wezens die aansprakelijk ergens voor werden gesteld. Nogal ingewikkeld, want het was natuurlijk de vraag of de eigenaars niet aansprakelijk moesten worden gesteld.

Androide

Human robot

Iets dergelijks komt om de hoek kijken, als er straks mengvormen ontstaan tussen mensen en machines. De wetenschap is immers hard op weg die ooit hard geachte scheiding te slechten. In 2013 is de Zweedse serie ‘ Äkta människor’ een geweldige hit. Er moet iets geregeld worden aangaande rechten. Het is destijds in 1948 niet geregeld kunnen worden bij de ‘Declaration of Humans Rights’

Ik schreef er een artikel over:  rechtenvanhomosapienshebben een houdbaarheidsdatum.

Ik zie ook een verband met het nieuwe paradigma dat de WereldRaadvanKerken aan het ontwikkelen is: dat van Rechtvaardige Vrede. Om daarmee eindelijk de leer van de Rechtvaardige Oorlog te vervangen. Maar ik ben na bestudering van het daartoe ontwikkelde document uit Kingston, Jamaica (2011) zo vrij met een m.i. heel belangrijke toevoeging te komen. Een vijfde veld voor Rechtvaardige Vrede.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s