Pittsburgh schietpartij

Even niks over Trump gezegd. Voelde wel goed.
Nu ontkom ik er niet aan. Wat is het geval?

JobKZ

Job in het tenue van concentratiekamp gevangene

Iemand in Pittsburgh schiet 11 Joden in hun synagoge dood. Sommigen al zo oud dat ze de grote moordenaar Hitler hadden overleefd, om deze killer niet meer te kunnen ontwijken.
We kunnen de dader nog bevragen naar zijn daad; hij is niet doodgeschoten, hij blies zichzelf niet op. We kunnen hem berechten

President T. kwam met een duidelijke veroordeling van deze daad van Antisemitisme. Het was volgens hem zelfs een aanslag op ‘ons allen, op de mensheid’.
Een woordkeus die me weinig bevalt. Mijnheer de President is zelf in het bezit van het anti-mensheid wapen per se! Hij kent eigenlijk alleen maar de Amerikaanse mensheid. Hij wil zich tegenover de mensheid nog niet eens verantwoorden voor de oorlogen die hij zijn soldaten m/v laat plegen. Hij is een isolationist. De mensheid heeft van hem en zijn bewind minimaal het ergste te vrezen.
Hier had hij zich bij het leed van een kleine joodse gemeente moeten houden.
“Was “amazing grace” gaan zingen, man! Meer niet. Had desnoods je mond gehouden. Bespaar de mensheid in elk geval je holle frases.”

De oude Joodse overlevers krijgen ook nog een stomp in de maag van hun chief commander: “Het was beter geweest wanneer de synagoge bewapende beveiligers had gehad” (Ik citeer uit Trouw van 29 oktober 2018; op tv had ik hem anders gehoord). Maar verder had het niks te maken met strengere wetgeving over wapens, volgens mr T. De schutter had er 21 kunnen kopen, omdat hij geen strafblad had. Mr T. was op verkiezingscampagne. Maar ik zeg: “Als je het dan niet wilt hebben over strengere wapenwetgeving, begin er dan niet over. Niet hier. Hier rouwen mensen.”

Een bewapende Jood in de synagoge, die een beetje behoorlijk schieten kan. Dan moet die mens niet ook nog eens aan de moraalregels van de mensheid gebonden zijn. Anders schiet het nog niet op. Hij zou getrained moeten zijn op ‘eerst schieten en dan vragen stelen’, want voorkomen is beter dan terug schieten. Dat is ook de leer omtrent de atoomwapens.

Mr T is gewoon een Pavlov-hondje; hij kan alleen maar met een standaardreactie komen. Ergens valt een schot en vallen doden, en hup ziet hij een gebrek aan bewapening.

Hij komt niet eens in de buurt van overwegingen om antisemitisme terug te dringen. Dat is erg voor de Amerikanen, dat ze zich zo’n president op de hals hebben gehaald. Dat is erg voor ons allen. Dat is erg voor de mensheid. Want het ergste voor de mensheid is nog niet eens dat er abjecte schutters rondlopen en niet te stoppen zijn. Erger is dat de mensheid  aan moet zien dat Joden vermoord worden, ‘omdat ik er gewoon zin in had Joden te vermoorden’ zoals de schutter gezegd moet hebben.

Laat iemand een serieus gesprek organiseren tussen President T. en deze moordenaar.
En laten synagoges en kerken enz plaatsen zijn die aanduiden: “Wij geloven niet in bewapening”. Houden zo.